суботу, 11 лютого 2023 р.

11 лютого Міжнародний день дівчат та жінок у науці

 Сьогодні весь світ відзначає Міжнародний день дівчат та жінок у науці



Ця дата присвячена важливій ролі жінок та дівчат у науці. Тому сьогодні ми б хотіли познайомити вас ближче з крутими українськими науковицями та їхньою роботою.

Проєкт «НАУКОВИЦІ» від INSCIENCE – це серія документальних відео про українських жінок-учених. І зовсім нещодавно вийшли два нові епізоди, які розповідають історії науковиць під час повномасштабного військового вторгнення рф.

Героїні відео:

👩‍🔬 Радіобіологиня Олена Паренюк вивчає, як радіація впливає на бактерії у Чорнобильській зоні відчуження та у Фукусімі (Японія). Мета Олени – розширити уявлення про Чорнобиль та проводити там дослідження, які допоможуть створювати інновації у різних галузях.

👩🏻‍🔬 Біологиня Катерина Шаванова працює в одній з найбільших агрокомпаній України «Kernel». Учена поєднує наукову діяльність і роботу та прагне ефективно використовувати надбання світової науки для потреб сільського господарства. Зокрема, шукати шляхи для відновлення українських ґрунтів після бойових дій.

Документальні відео охоплюють науковий шлях героїнь, а також інші сфери їхнього життя, наприклад, волонтерство та хобі. Олена та Катерина розкажуть про виклики та гендерні стереотипи в науці, власні перемоги та мрії. 

Переглянути відео можна на ютуб-каналі INSCIENCE: bit.ly/naukovytsi-playlist

#Наука

Інформація з сайту Міністерства освіти та науки

Немає коментарів:

Дописати коментар

Обласне методичне засідання викладачів біології та екології, хімії

                 16 лютого 2024 р. відбулося он-лайн засідання методичного об’єднання викладачів викладачів хімії та біології ЗП(ПТ)О у Черн...