четвер, 1 лютого 2018 р.

2 лютого - День бабака

     2 лютого - День бабака


     Перші згадки про День бабака датовані ще 1841-м роком. Для Канади та Сполучених Штатів Америки - це традиційне національне свято, що відзначається 2-го лютого, проте його популярність вже давно перейшла межі цих країн.

     Багаторічні спостереження і підштовхнули людей до формування своєрідних народних «закономірностей» - прикмет, орієнтуючись по яких людям вдавалося з максимальною точністю визначати настання тих чи інших подій.

     Якщо цей день буде похмурий і бабак не зможе побачити свою тінь, але спокійно залишить насиджену нору, то висока ймовірність, що зима незабаром закінчиться, а весна очікується рання в цей рік. Якщо день буде сонячний і бабак спостерігаючи свою тінь піде назад ховатися в нору, то зима швидше за все триватиме ще шість тижнів.

      Нам людям властиво помилятися. Тварини менш схильні до притаманної нам амбітності. Раціональність, прагматичність і відсутність «зайвого» - для тваринного світу запорука виживання.

     Бажаємо всім нам гарної погоди, гарного настрою і доброго здоров’я! З Днем бабака!























Немає коментарів:

Дописати коментар

Обласне методичне засідання викладачів біології та екології, хімії

                 16 лютого 2024 р. відбулося он-лайн засідання методичного об’єднання викладачів викладачів хімії та біології ЗП(ПТ)О у Черн...